Tuesday, 22 April 2014

Eh pandai ke??


Masa bujang dulu susah betul nak masuk dapur memasak. Semua mama sediakan walaupun mama bekerja.. Aiiishhh .. Bila dah kawin rasa rindu nak makan masakkan mama. Dulu bolehla selalu balik jumpa mama sebab Setiawangsa - Kajang sejengkal jer. Bila mama pencen dah balik Taiping jadi jarang dapat jumpa. Tak memasak bukan bererti tak reti tapi kalu lama tak buat boleh lupa juga. Rasanya saya memasak ada sikit gaya mama.. So taste tu macam tak lari sangatla  . Lepas kahwin memang saya bertekad nak masak untuk famili especially buat suami. Hehehe

So selalunya setiap sabtu saya dah susun menu lauk untuk masak and beli barang mentah kat NSK Selayang . Seronok datang sini tapi kalau salah timing barang banyak tak fresh dah .

Ni masa morning at 7.00 am .See see fresh kan


Haaa my husband memang suka bab pi market ni.

Kami jarang dapat lunch sama jadi saya prefer masak untuk dinner . Like on Sunday I cook udang petai. Sedap.. I letak petai and udang berlimpah ruah sampai my husband kata pening kepala dia makan petai.hahahaha..

And semalam  saya masak ayam masak kicap ala-ala kedai Kudu bin Abdul Nasi Kandaq. Sedap  as i letak daun kari, serbuk kari sikit, cili kering kisar , kicap and oyster sauce. Nak pedas saya tambah cili api.. Perrghhh rebus bendi , goreng papadom and telur rebus. Sebijik macam mami tanjung.


Rasa syukur sangat dah dua tahun kahwin, skill masak pun dah berkembang  tapi belum la expert sangat.. Kan Liana kan , i told you already you boleh masak punya, jangan under estimate diri sendiri hoookay!!

~~adioos~~

No comments:

Post a Comment