So selalunya setiap sabtu saya dah susun menu lauk untuk masak and beli barang mentah kat NSK Selayang . Seronok datang sini tapi kalau salah timing barang banyak tak fresh dah .
Kami jarang dapat lunch sama jadi saya prefer masak untuk dinner . Like on Sunday I cook udang petai. Sedap.. I letak petai and udang berlimpah ruah sampai my husband kata pening kepala dia makan petai.hahahaha..
And semalam saya masak ayam masak kicap ala-ala kedai Kudu bin Abdul Nasi Kandaq. Sedap as i letak daun kari, serbuk kari sikit, cili kering kisar , kicap and oyster sauce. Nak pedas saya tambah cili api.. Perrghhh rebus bendi , goreng papadom and telur rebus. Sebijik macam mami tanjung.
Rasa syukur sangat dah dua tahun kahwin, skill masak pun dah berkembang tapi belum la expert sangat.. Kan Liana kan , i told you already you boleh masak punya, jangan under estimate diri sendiri hoookay!!
~~adioos~~
No comments:
Post a Comment